FEYENOORD MOET TRANSFERRECORD BREKEN VOOR BRYAN GIL VAN TOTTENHAM HOTSPUR

Tottenham Hotspur heeft de vraagprijs voor Bryan Gil bepaald, zo melden Engelse media. De 23-jarige aanvaller staat in de belangstelling van Feyenoord en mag naar verluidt voor 17,5 miljoen euro vertrekken bij de Engelse topclub. Volgens 1908.nl zou de Rotterdamse club zich voor de tweede keer deze maand concreet gemeld hebben bij Tottenham met een voorstel.

Tottenham-voorzitter Daniel Levy is naar verluidt dus bereid om een verlies van 7,5 miljoen euro te incasseren voor Gil, die in de zomer van 2021 voor liefst 25 miljoen euro werd overgenomen van Sevilla. Het verblijf van de Spaans international is tot op heden geen succes gebleken, daar de aanvaller gemiddeld 30 minuten per duel in actie kwam in 42 officiële wedstrijden en daarin geen enkele keer trefzeker was.

Feyenoord was tijdens de meest recente winterse transferperiode al geïnteresseerd in Gil, maar greep destijds naast zijn komst.

Deze maand meldde de Rotterdamse club zich al met een concreet voorstel bij Tottenham.

Dit lijkt te zijn afgewezen,

daar 1908.nl dinsdag melding maakte dat Feyenoord voor de tweede keer met een aanbieding had aangeklopt bij de Londenaren.

Lees ook:

Arsenal raakt overtuigd en zet Nederlander van 70 miljoen bovenaan verlanglijst

Eerder verkoos Gil, die afgelopen winter naast Feyenoord ook op de radar was verschenen van Fiorentina, Real Sociedad en Brighton & Hove Albion, een langer verblijf bij Tottenham boven een transfer. Volgens Fabrizio Romano is de houding van dribbelaar niet veranderd: "Het plan blijft hetzelfde als afgelopen winter: focussen op Tottenham", aldus de transfermarktexpert. Gil zou volgens Romano alleen openstaan voor een vertrek als het om een definitieve overstap gaat waarbij het project hem ook moet aanspreken.

Indien Feyenoord een akkoord bereikt met Tottenham, gaat de wens van Arne Slot in vervulling. De trainer sprak al enige tijd de voorkeur uit voor een directe versterking voor de voorhoede. Als er door de Rotterdammers wordt voldaan aan de vraagprijs van the Spurs, dan is Gil met afstand de duurste inkomende transfer in de geschiedenis van de regerend landskampioen.

Het huidige record staat op naam van Dávid Hancko, die voor 8,3 miljoen euro, inclusief bonussen, in 2022 overkwam van Sparta Praag.

2024-04-19T09:57:05Z dg43tfdfdgfd